Servicii

Cabinetul pune la dispozitia pacientilor sai urmatoarele servicii:

  • Urgente, Tratamente si Consultatii
  • Chirurgie
  • Paradontologie
  • Endodontie
  • Estetica dentara
  • Implantologie
PROTETICA DENTARA

Protetica dentara inseamna refacerea dentara prin lucrari protetice diverse. Aceste lucrari protetice pot fi: proteze mobile sau mobilizate, proteze scheletate sau cu sisteme speciale, lucari protetice (coroane punti dentare) din materiale nobile si seminobile, ceramica dentara, fatetari ceramice sau composite, tratamente de echilibrare ocluzala, incrustatii din materiale nobile sau ceramica.

IMPLANTOLOGIE

La ora actuala, implantologia ocupa un loc de frunte in stomatologia moderna, tocmai datorita multiplelor avantaje pe care le ofera. Se adreseaza atat tinerilor, cat si pacientilor varstnici si ofera solutii de tratament simple, sigure si confortabile, pe care protetica simpla nu le rezolva in totalitate. Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, comparand-o ca agresivitate cu o extractie. Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.
Care sunt etapele de tratament si cat dureaza?
Dupa testele de care vorbeam se incepe interventia de plasare a implantului, sub anestezie. Dupa ce acesta este inserat in os, se acopera cu gingie, iar pacientul nu simte in afara firelor de sutura nimic in plus. Un disconfort moderat poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul. Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora, poate un timp mai indelungat daca este plasat un numar mai mare de implanturi. Urmeaza perioada de vindecare, asa numita perioada de osteointegrare, care este de 3 pana la 6 luni. Apoi este atasat bontul protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punti sau proteze mai necesita cateva sedinte, deci cateva zile.
Avantaje implante dentare: sunt alegerea ideala in cazul pacientilor care nu au alta solutie decat o proteza mobila; nu se sacrifica integritatea dintilor vecini; din punct de vedere estetic, lucrarile pe implante arata identic cu dintii naturali.

PARODONTOLOGIE

Boala parodontala incepe, de obicei, ca si o gingivita, care, la numar mic de indivizi progreseaza la o forma mai complicata, numita parodontita. Gingivita este limitata la zona marginii gingivale si nu conduce la distrugerea tesutului osos. Gingivita poate progresa la parodontita care include pierderea excesiva a tesutului osos din jurul dintelui. Tratamentele moderne pot asigura, in general, stoparea progresiei distructiei parodontale si, in situatii favorabile, pot aduce chiar la regenerarea tuturor componentelor aparatului parodontal, dar la o intindere cu mult mai mica decat situatia initiala. Pe structuri parodontale, pierderea tesutului moale face ca regenerarea completa sa fie mult mai dificila. O alta manifestare critica a bolii parodontale, atunci cand exista forte ocluzale dezechilibrate, este continuarea migratiei dintilor care rezulta dintr-o astfel de situatie clinica.
Tratamentul bolii parodontale
- detartraj, periaj tratament gingival
- chiuretaj supra si sub gingival
- aditie de tesuturi moi (gingie) si tesuturi osoase.

ENDODONTITIE

Ce este canalul radicular? Tratamentul de canal radicular presupune îndepartarea pulpei dentare, un tesut conjunctiv ce contine vase de sânge si nervi din centrul dintelui. Dupa ce se extrage pulpa dentara deteriorata, afectata de boala sau necrozata, se curata spatiul ramas, se pregateste si se obtureaza.

ESTETICA SI COSMETICA

Aceste fatete reprezinta practic o "camasa" de portelan, folosite in ideea de a realiza o noua suprafata frontala dintelui afectat. Dintele ce urmeaza a fi fatetat necesita o preparare prealabila ce consta in indepartarea prin slefuire a stratului de smalt de pe fata lui externa. Apoi dintele astfel preparat este amprentat iar amprenta este trimisa laboratorului de tehnica dentara. Aici sunt turnate modele ce reprezinta copii fidele ale arcadelor dentare ale pacientului iar pe aceste modele sunt confectionate fatetele ceramice. Ulterior ele vor fi lipite permanent de suprafata frontala a dintelui si astfel ele pot creea o diferenta drastica si imediata pentru zambetul cuiva sau pentru aspectul general al fetei. Fatetele sunt indicate in vederea rezolvarii unor probleme comune cum ar fi dinti spatiati, ciobiti, strambi, decolorati.

COROANELE DENTARE

Coroanele sunt de asemenea utilizate pentru a sustine o plomba mai mare atunci cand nu exista suficiente resturi din dinte atasate la puntea dentara, sa protejeze un dinte slabit impotriva fracturarii, sa refaca dintii fracturati sau sa acopere dintii ingalbeniti sau deformati.

OBTURATIILE DE COMPOSIT (PLOMBELE)

Obturatiile (plombele) cu material compozit (la culoarea dintelui) sunt folosite pentru repararea dintilor afectati de carii, distructii, fracturi etc. Cariile sau portiunile de dinte afectate vor fi îndepartate si apoi umplute cu material de obturatie compozit. Materialele de obturatii compozite sunt cele mai utilizate în prezent; datorita culorii asemanatoare cu a dintilor, se poate gasi o culoare care sa fie aproape identica cu a dintelui natural ceea ce o face sa fie mult mai estetica, în special în zona dintilor frontali sau în zone mai vizibile.
Când folosim obturatiile (plombele) din compozit?
- pe dinti ciobiti;
- pentru închiderea spatiilor între doi dinti vecini;
- pe dinti sparti sau crapati;
- dinti cariati;
- pe dinti tociti.

ESTETICA DENTARA

Detartrajul si periajul profesional constau în: - îndepartarea placii dentare - placa dentara este o pelicula lipicioasa, aproape invizibila, care se depune pe dinte; este formata dintr-o colonie de bacterii în continua dezvoltare, din resturi de mâncare si saliva. Aceste bacterii produc toxine care duc la inflamarea gingiilor si atunci apar primele semne ale bolilor parodontale.

- îndepartarea tartrului - tartrul se formeaza în urma întaririi placii dentare ramase pe dinti de-a lungul timpului si care acum este bine prinsa pe toata suprafata dintelui. Tartrul se formeaza în general la nivelul gingiilor si sub acestea, iar, pentru înlaturarea lui, este nevoie de un instrumentar adecvat.

- periajul profesional consta în îndepartarea tartrului si a placii care nu au fost îndepartate în timpul detartrajului.

CHIRURGIE ORALA

- extractii dentare
- extractii de dinti inclusi (molari de minte, alti dinti)


PEDODONTIE

- sigilari
- fluorizari